Op zoek naar een sportlocatie?
De Tweesprong heeft een: zwembad, sporthal of gymzaal.
Kunt u de nieuwsbrief niet goed lezen?
Bekijk deze dan online »
l
Sport- en recreatiecentrum De Tweesprong

Nieuwsbrief 2 december 2015

De Tweesprong
l
l

Een aantal keer per jaar sturen wij de ouders van onze zwemleskinderen een nieuwsbrief zwemles. In deze nieuwsbrief informeren wij ouders over relevante aspecten met betrekking tot (vooral) zwemlessen. Onze keuze voor de onderwerpen wordt mede ingegeven door vragen die wij van ouders krijgen.

l
l

Kijklessen

In de week van 25 tot en met 31 januari 2016 zijn de kijklessen. Net als in tijdens de kijklessen in september gaan de kinderen tijdens de laatste 10 minuten van deze les onder begeleiding van John Verhage naar het recreatiebad. De zwemonderwijzers zullen op dat moment de aanwezige ouders/begeleiders kort vertellen hoe het met de zwemlessen van de kinderen gaat. Hiervoor is beperkt tijd beschikbaar. Voor een meer uitgebreide bespreking van de stand van zaken zijn de kijklessen niet geschikt. In dat geval is het beter om een aparte afspraak te maken.

Data proef- en diplomazwemmen

In onderstaand overzicht staan de eerstvolgende data van het proef-en diplomazwemmen.

• proefzwemmen B: 9/1 13.30-14.30

• proefzwemmen A: 9/1 14.30-15.30

• diplomazwemmen B: 16/1 13.45-15.00

• diplomazwemmen A: 16/1 15.00-16.00

• proefzw. gar.les A: 16/1 16.30-17.30 uur

• diplomazwemmen C: 23/1 13.30-14.30

• diplomazw. gar.les A: 23/1 14.30-15.30

Data en tijdstippen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Kerstabonnement

De kerstvakantie komt er aan. Het zwembad van De Tweesprong is tijdens de kerstvakantie overdag extra open en heeft voor kinderen extra activiteiten. Dit jaar is het mogelijk om tegen een sterk gereduceerd tarief een persoonlijk kerstabonnement te kopen. Voor € 7,50 per persoon kan gedurende de kerstvakantie dagelijks gebruik gemaakt worden van het zwembad. (+ € 5,- borg voor de kaart.)

 

Het kerstabonnement is geldig van zondag 20 december tot en met zondag 3 januari 2016. De Tweesprong biedt met het kerstabonnement goedkoop en veilig zwemplezier. Natuurlijk kunt u ook met uw kind oefenen. Indien de veiligheidssituatie het toelaat, zijn onze medewerkers graag bereid om lesmateriaal beschikbaar te stellen of om aanwijzingen voor oefeningen te geven!

 

Kijk voor alle voorwaarden op onze website of vraag informatie aan de receptioniste. De verkoop start op zondag 6 december.

Zwemsportclinics

Tijdens de kerstvakantie verzorgen zwemverenigingen Albion en ZPCA clinics. Op donderdag 24 december zijn tussen 10.00 en 11.00 uur trainers en zwemmer Ensger Kotterink van zwemvereniging Albion in De Tweesprong voor een clinic wedstrijdzwemmen. Ensger Kotterink was in oktober winnaar van de 200 meter rugslag op het Open Nederlands (zwem)Kampioenschap. Op maandag 28 december en donderdag 31 december verzorgen trainers van ZPCA van 12.00-15.00 uur waterpolo-clinics.

Winterabonnement

Zwemmen is ook voor volwassenen een geode bewegingsactiviteit. Wilt u als ouder komend jaar meer bewegen? Dan bieden wij u een voordelige mogelijkheid. In 2016 kunt u in de maanden januari, februari en maart voor € 50,- onbeperkt banenzwemmen op de maandag-, dinsdag en woensdagavond. (U betaalt € 5,- borg voor de kaart.)

Zorg en Zekerheid Zwemdag

Zondag 20 december is één van de Zorg en Zekerheid Zwemdagen. Kinderen tot 18 jaar die bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid verzekerd zijn, zwemmen op zondag 20 december gratis in De Tweesprong (maximaal 2 kinderen per betalende volwassene) op vertoon van een geldige Zorg en Zekerheid verzekeringspas.

Zwemles in de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie vallen de zwemlessen uit op vrijdag 25 december (1ste kerstdag), zaterdag 26 december (2de kerstdag) en vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag). De overige zwemlessen gaan door.

De Tweesprong op facebook

De Tweespong is actief op Facebook. Like De Tweesprong en blijf daarmee doorlopend op de hoogte van alle nieuwtjes en acties. U vindt onze facebookpagina hier.

Kwaliteitscontrole op zwemles in De Tweesprong

In De Tweesprong wordt bij de zwemles toegewerkt naar zwemdiploma’s van het Zwem-ABC van NPZ I NRZ. Het Nationaal Platform Zwembaden | Nationale Raad Zwemdiploma’s (NPZ | NRZ) geeft de diploma’s uit. Regelmatig toetst een gedelegeerde van NPZ I NRZ of kinderen bij het afzwemmen het goede niveau hebben bereikt. Onder meer bij het diplomazwemmen op 7 november heeft een dergelijke toetsing plaatsgevonden. Daar is De Tweesprong goed uit naar voren gekomen. In 2014 is NPZ I NRZ begonnen met een traject om zwemlesaanbieders aan een zwaardere kwaliteitsstandaard te laten voldoen. Daarbij toetst NPZ I NRZ onder meer ook de organisatie van de zwemlessen, de kwaliteit van de zwemlessen en de kwaliteit van de zwemonderwijzers. In juli 2014 ontving De Tweesprong als eerste zwembad de nieuwe "Licentie Zwem-ABC “.

Tennis en squash

De Tweesprong beschikt over vier tennisbanen en twee squashbanen. Als je af en toe wilt tennissen of (soccer)squashen zijn deze banen “los” te huren. In de maand december geldt voor het tennis zelfs een aantrekkelijk actietarief (€ 15,50 per uur). Als je regelmatig tennist/squasht en meer zekerheid wilt over de beschikbaarheid van een baan, dan is een seizoencontract wellicht een optie. Dat is ook goedkoper dan het los huren van banen. Er zijn overdag, in het weekend en ‘s avonds nog enkele mogelijkheden. U vindt meer informatie op onze website: op deze plek voor tennis, op deze plek voor squash en op deze plek voor soccersquash.

Kledingeisen diplomazwemmen

Onderstaand volgen de eisen voor het zwemmen met kleding bij het afzwemmen voor het A-, B- en C-diploma. Deze kledingeisen en de overige vaardigheidseisen voor de diverse zwemdiploma’s kunt u ook terugvinden in ons informatieboekje over de zwemlessen. U heeft dit boekje ontvangen bij het inschrijven van uw kind voor de zwemlessen. Het boekje is ook terug te vinden op onze website:

 

Kledingeisen afzwemmen Zwemdiploma A

 • Badkleding.
 • T-shirt, hemd of blouse met korte mouwen, korte broek (dat wil zeggen een broekje met pijpen; broekjes die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan). Het is toegestaan dat je kind in plaats van een broek/blouse een jurk of rok/blouse draagt. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.
 • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan).

 

Kledingeisen afzwemmen Zwemdiploma B

 • Badkleding.
 • T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen.
 • Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan). Het is toegestaan dat je kind in plaats van een broek/blouse een jurk met lange mouwen of rok/blouse met lange mouwen draagt. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.
 • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan).

 

Kledingeisen afzwemmen Zwemdiploma C

 • Badkleding.
 • T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen.
 • Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan). Het is toegestaan dat je kind in plaats van een broek/blouse een jurk met lange mouwen of rok/blouse met lange mouwen draagt. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.
 • Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon).
 • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan).

Powered by Lab35.nl Mailinglist