Op zoek naar een sportlocatie?
De Tweesprong heeft een: zwembad, sporthal of gymzaal.
Kunt u de nieuwsbrief niet goed lezen?
Bekijk deze dan online »
l
Sport- en recreatiecentrum De Tweesprong

Nieuwsbrief 9 september 2015

De Tweesprong
l
l

Een aantal keer per jaar sturen wij de ouders van onze zwemleskinderen een nieuwsbrief zwemles. In deze nieuwsbrief informeren wij ouders over relevante aspecten met betrekking tot (vooral) zwemlessen. Onze keuze voor de onderwerpen wordt mede ingegeven door vragen die wij van ouders krijgen.

l
l

Zwemlessen op zaterdag 19 september (kermis)

Op zaterdag 19 september wordt in de kermisweek van Roelofarendsveen het bloemencorso gehouden. Dit heeft onder meer gevolgen voor de bereikbaarheid van De Tweesprong. Net als in de voorgaande jaren zullen de zwemlessen van 11.30 worden verschoven naar 8.30 uur. De zwemlessen van 12.15 uur worden verschoven naar 9.15 uur.

Wij adviseren u om zo veel mogelijk met de fiets naar De Tweesprong te komen en om  uw auto niet op het parkeerterrein bij De  Tweesprong te plaatsen. U kunt beter elders in de nabijheid van De Tweesprong parkeren.

Kijklessen

In de week van 5 tot en met 11 oktober zijn de kijklessen. Tijdens de laatste 10 minuten van deze les gaan de kinderen onder begeleiding van John Verhage naar het recreatiebad. De zwemonderwijzers zullen op dat moment de aanwezige ouders/begeleiders kort vertellen hoe het met de zwemlessen van de kinderen gaat. Hiervoor is beperkt tijd beschikbaar. Voor een meer uitgebreide bespreking van de stand van zaken zijn de kijklessen niet geschikt. In dat geval is het beter om een aparte afspraak te maken.

Meester Aad gaat minder werken

Meester Aad gaat minder uren werken. De zwemlessen op de maandag zal hij overdragen aan juf Wil. In het kader van de overdracht zullen zij onder meer een les samen verzorgen.

Extra lessen

Er bereiken ons wel eens vragen of het mogelijk is dat een kind tijdelijk extra (betaalde) lessen krijgt. In beginsel staan wij daar positief tegenover en samen met de ouders zoeken wij in dat geval naar mogelijkheden. Mocht u ook een dergelijke wens hebben, dan kunt u contact opnemen met John Verhage via zwemles@detweesprong.nl

Ouder en kindzwemmen

Voor (groot)ouders en (klein)kinderen (van 0-4 jaar) heeft De Tweesprong een geweldige activiteit: Ouder en kindzwemmen..... samen met een zwemlerares zingen, spelen, spetteren in lekker warm water. Uw (klein)kind raakt op een speelse manier vertrouwd met water en de lessen hebben een positieve invloed op zijn/haar ontwikkeling. Voor u is het een heerlijk ontspannen moment met uw (klein)kind. Als u een geboortekaartje van uw (klein)kind inlevert, kunt u één keer gratis met uw (klein)kind deelnemen, De ouder en kindlessen zijn op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend.

Zwem ABC

Afgelopen weekend zwommen 36 kinderen af voor hun A diploma en 42 kinderen voor hun B diploma. Aanstaande zaterdag zwemmen 18 kinderen af voor hun C diploma. Dat is een goede zaak, want leren zwemmen is heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water. Wij zoeken het water ook graag op in één van de vele zwembaden of recreatieplassen. De basis van het zwemonderwijs is het Zwem ABC. Het Zwem ABC bestaat uit drie Nationale Diploma's A, B en C. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstappen. Maar pas als een kind het zwemdiploma C op zak heeft, kan deze zichzelf goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

Zorg en Zekerheid Zwemdag

Zondag 20 september is één van de Zorg en Zekerheid Zwemdagen. Kinderen tot 18 jaar die bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid verzekerd zijn, zwemmen op zondag 20 september gratis in De Tweesprong (maximaal 2 kinderen per betalende volwassene) op vertoon van een geldige Zorg en Zekerheid verzekeringspas.

€ 50 vergoeding via Zorg en Zekerheid

Bent u voor uw ziektekosten met een GeZZinspakket (AV-GeZZin) of AV-Totaal (vanaf 2011) verzekerd bij Zorg en Zekerheid? Dan kunt u maximaal € 50, 0 per kind van de kosten voor zwemlessen (en ouder en kindzwemmen) van Zorg en Zekerheid vergoed krijgen. De exacte voorwaarden vindt u bij Zorg en Zekerheid.

 

Powered by Lab35.nl Mailinglist