Zoeken

Menu

^ Terug naar boven ^
Menu De Tweesprong, Sport en Recreatiecentrum in de gemeente Kaag en Braassem

Zoeken

Sportlessen
Sportlessen
Sportlessen
Sportlessen
Sportlessen
Sportlessen
Sportlessen
Sportlessen
Sportlessen
Sportlessen

Jeugd en Jongeren

Sport en bewegen is belangrijk.... zeker voor jongeren! Het is gezond, het is leuk en je ontmoet andere mensen! De Tweesprong vindt het dan ook belangrijk dat iedereen met sport- en bewegingsactiviteiten kan kennismaken.

Sportlessen voor leerlingen van het basisonderwijs

Ook dit jaar verzorgt De Tweesprong tijdens de gymnastiekuren sport- en zwemlessen voor diverse basisscholen in Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden, Roelofarendsveen, Oude Wetering, Rijpwetering en Hoogmade.Voor de sportlessen wordt natuurlijk vooral gekozen voor sporten van sportverenigingen die in de betrokken dorpen actief zijn. Vanzelfsprekend wordt zo veel mogelijk met deze sportverenigingen samengewerkt. Veelal volgt na afloop van de kennismakingslessen tijdens de gymnastieklessen, nog een (gratis) naschools sportaanbod.

In het afgelopen schooljaar zijn onder meer de volgende sporten aan bod gekomen: basketball, handbal, zwemmen, volleybal, judo, twirling, skeeleren, tafeltennis, taekwondo, schaatsen, tennis, squash, hockey en gymnastiek.Tijdens de kinderboekenweek (waarin sport en bewegen centraal stond) was een speciaal spel- en sportprogramma met aandacht voor boeken en sport en spel.

De kennismakingsactiviteiten beperken zich niet tot sport. In nauwe samenwerking met lokale harmonieverenigingen heeft op een aantal scholen een muziekproject plaatsgevonden.

 

De Tweesprong zet je met plezier in beweging!