Zoeken

Menu

^ Terug naar boven ^
Menu De Tweesprong, Sport en Recreatiecentrum in de gemeente Kaag en Braassem

Zoeken

SoccerSquash
SoccerSquash

SoccerSquash

SoccerSquash is de nieuwe sensatie op het gebied van balsporten! Deze snelgroeiende sport is een combinatie van voetbal en squash en wordt gespeeld met een speciale bal op een standaard squashbaan.

Veel spelregels van SoccerSquash zijn hetzelfde als de regels van het "gewone" squash. Bij SoccerSquash mag de bal maximaal één keer stuiteren en je mag de bal maximaal drie keer raken. Een belangrijk verschil vergeleken met het gewone squash is dat de bal niet in één keer via de voormuur, zonder eerst de grond te raken, tegen de achtermuur (vaak de glazen wand) mag worden gespeeld. In dat geval is de bal "out" en krijgt de tegenstander een punt. Ook mag men niet in één keer via de achtermuur de voormuur raken. Bekijk alle spelregels hier.

Techniek

De hoge frequentie waarmee je de bal uit verschillende hoeken en de daarbij behorende effecten krijgt teruggespeeld, maakt SoccerSquash een unieke techniektraining. Met een paar trainingen SoccerSquash zie je de balaanname, balbehandeling en traptechniek aanzienlijk verbeteren.

Intensief

SoccerSquash is daarnaast een intensieve sport. De intensiteit van het spel, vergelijkbaar met het gewone squash, maakt dat je na een uurtje flink aan je conditie hebt gewerkt. Na verloop van tijd zul je merken dat je conditie verbeterd en zul je deze sport beter onder de knie krijgen.

Onder meer Ajax heeft SoccerSquash al ontdekt!

”De opleiding van Ajax wil de beste zijn en moet dus continu innoveren. Een aantal nieuwe initiatieven organiseren wij op het terrein van onze goede buur Borchland. De pupillen van onze Onderbouw trainen wekelijks in de zaal, inclusief soccersquash. Dit past binnen onze filosofie, waarin zeker op jonge leeftijd het ontwikkelen van technische vaardigheden centraal moet staan. Het spelen en trainen op diverse ondergronden is daarbij één van onze pijlers.”, aldus Wim Jonk – Hoofd Opleidingen AFC Ajax. Lees verder…

Waarom SoccerSquash?

Er zijn veel redenen om SoccerSquash eens te proberen. Denk bijvoorbeeld aan een afsluiting van een voetbalseizoen of een personeelsuitje. Ook kan SoccerSquash een zeer effectieve aanvulling zijn op de wekelijkse voetbaltraining. Natuurlijk kun je SoccerSquash ook "gewoon" eens uitproberen. Kortom, genoeg redenen om deze leuke sport voor jong en oud eens te proberen!