Zoeken

Menu

^ Terug naar boven ^
Menu De Tweesprong, Sport en Recreatiecentrum in de gemeente Kaag en Braassem

Zoeken

zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles

Zwemles in De Tweesprong

De Tweesprong leert kinderen op een eigentijdse, speelse en kindvriendelijke manier zwemmen. Kinderen zwemmen bij ons in kleine groepjes met een vaste zwemonderwijzer. Hierdoor is er veel individuele aandacht voor uw kind. Plezier en leren gaan hand in hand op weg naar zwemveiligheid!

Onze lesmethodiek sluit aan bij de wijze waarop jonge kinderen leren, waarbij we rekening houden met het leertempo van ieder kind. Bij ons leert uw kind zwemmen in zijn of haar eigen tempo om tegelijkertijd maximaal resultaat te behalen. Wij vinden het belangrijk om ook goed te communiceren met u als ouder. Daarom werken wij zoveel mogelijk met vaste lesgevers op een lesgroep. U kunt altijd contact opnemen om te spreken over de voortgang van uw kind, zodat u continu op de hoogte blijft.

Easy Swim zwempakjes

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich verschillend. Binnen de groepslessen krijgt elk kind de individuele aandacht die hij/zij nodig heeft. Dat is mogelijk door het gebruik van de Easy Swim zwempakjes. Het zwempak is ontwikkeld om perfecte ondersteuning te bieden tijdens het leren zwemmen. Het materiaal is van hoge kwaliteit en daarmee geschikt voor langdurig en intensief gebruik. Het product wordt al vele jaren gebruikt door honderden professionele zwemonderwijzers in Europa.

Tussentijds instromen

Kinderen kunnen ook tijdens het zwemlestraject instromen (dus later dan bij de reguliere start). Tussentijds instromen is mogelijk als het kind elders al zwemleservaring heeft opgedaan. In dat geval wordt het kind uitgenodigd om een keer te komen ‘voorzwemmen’. De coördinator zwemles kan dan bepalen op welk niveau het kind kan instromen. Tussentijds instromen is ook mogelijk als het kind in De Tweesprong recent heeft deelgenomen aan het ouder- en kindzwemmen. In dat geval volstaat meestal de informatie van de betrokken zwemonderwijzer voor de plaats waar het kind in het zwemlestraject kan instromen.

Het zwem ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en zwemdiploma’s uitgeven. Dit is helaas niet wettelijk vastgelegd. De Tweesprong heeft echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. We worden ieder jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. U weet zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma bij ons voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria.

Dit geeft u als ouder/verzorger 3 zekerheden:

1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat uw kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat.

2. Uw kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet uw kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door sportopleidingen en bij de uitoefening van verschillende beroepen, zoals brandweer en politie.

3. Een constante kwaliteit van De Tweesprong, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Meer informatie

U kunt meer informatie over zwemles in De Tweesprong terugvinden in ons informatieboekje. De vernieuwde stickereisen vindt u hier. Vanzelfsprekend kunt u voor meer informatie ook contact met ons opnemen! Wij staan u graag (persoonlijk, telefonisch of per mail) te woord! U kunt daarvoor via een contactformulier of telefonisch contact met ons opnemen.

De Tweesprong zet je met plezier in beweging!