Zoeken

Menu

^ Terug naar boven ^
Menu De Tweesprong, Sport en Recreatiecentrum in de gemeente Kaag en Braassem

Zoeken

zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles

Reguliere zwemles

Uw zoon/dochter kan in De Tweesprong met zwemlessen starten als hij/zij 4 jaar is. Het aanmelden voor de zwemles kan vanaf 3 jaar.

Intensieve lessen van 45 minuten

De kinderen krijgen 1x per week les en de zwemlessen duren 45 minuten. Gemiddeld staan voor het halen van het A-diploma 75 lessen. Voor het B-diploma staan gemiddeld 15 lessen en voor C nog eens 15 lessen.

Door onze lesaanpak kan de beschikbare lestijd intensief gebruikt worden. Bij de zwemles wordt de lesgroep regelmatig gesplitst in 2 groepjes. Hierdoor is het mogelijk om maximaal individuele leerhulp te bieden met behoud van een hoge lesintensiteit.

Eén deel van de lesgroep krijgt veel en intensieve begeleiding van de zwemonderwijzer. Hierbij worden nieuwe vaardigheden aangeleerd onder direct toezicht van de zwemonderwijzer (controle en aanwijzingen). Ondertussen werkt het andere deel van de groep zelfstandig met gebruik van stuurkaarten met pictogrammen. Hierbij worden eerder aangeleerde vaardigheden geoefend met ‘toezicht op afstand’. De lesintensiteit blijft hierdoor hoog en de kinderen raken extra gemotiveerd en betrokken, omdat ze zelfstandig aan het werk mogen. De ruimte wordt opgedeeld in relatief kleine vlakken, waardoor de zwemonderwijzer de hele groep altijd scherp in de gaten blijft houden.

Kleine lesgroepen

Door te werken met kleine lesgroepen kan de zwemonderwijzer meer (individuele) aandacht aan alle kinderen geven. Maar er is nog een voordeel. Een kind voelt zich in een kleine groep en een rustige omgeving vaak meer op zijn gemak.

De Tweesprong hanteert daarom bij de reguliere zwemlessen lesgroepen van meestal 8 leskinderen (maximaal 9). Het aantal groepen dat gelijktijdig les krijgt, is maximaal 3 lesgroepen.

Vaste zwemonderwijzer

De cursus wordt door een vaste zwemonderwijzer gegeven. Alleen bij ziekte, verlof en dergelijke worden de lessen door een andere zwemonderwijzer verzorgd.

Aanmelden

U kunt zich voor de reguliere- en garantiezwemlessen aanmelden persoonlijk bij de receptie van De Tweesprong of via het inschrijfformulier, klik hier.
U krijgt bij aanmelding onder meer een toegangskaart om samen met uw gezin een keer gratis te komen zwemmen. De inschrijving is pas compleet bij voldaan inschrijfgeld.

 

De Tweesprong zet je met plezier in beweging!