Zoeken

Menu

^ Terug naar boven ^
Menu De Tweesprong, Sport en Recreatiecentrum in de gemeente Kaag en Braassem

Zoeken

zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles
zwemles

Reguliere zwemles

Voor kinderen vanaf 4 jaar

Uw zoon/dochter kan in De Tweesprong met zwemlessen starten als hij/zij 4 jaar is. (Aanmelden kan al eerder!)

Kleine lesgroepen

Er zijn meerdere argumenten die pleiten voor (relatief) kleine lesgroepen. Zo kan de zwemonderwijzer meer (individuele) aandacht aan de kinderen geven en in een kleine groep en in een rustige omgeving voelt een kind zich meer geborgen. De Tweesprong hanteert daarom bij de reguliere zwemlessen lesgroepen van doorgaans 8 leskinderen (maximaal 9). Het aantal lesgroepen dat gelijktijdig les krijgt, varieert van 2 tot 4 lesgroepen. Kinderen voelen zich daardoor niet in de massa onder gaan. Alle kinderen zijn verschillend en ontwikkelen zich verschillend. Binnen de groepslessen wordt individuele aandacht aan de kinderen geschonken. Dat is mogelijk door de zwemlesaanpak in De Tweesprong en het gebruik van de (easyswim)zwempakjes.

Lessen van 45 minuten met een intensieve lesaanpak

De reguliere zwemlessen duren in De Tweesprong 45 minuten. De lescyclus bestaat normaliter uit één les in de week. Door de lesaanpak kan de beschikbare lestijd intensief gebruikt worden. Bij de zwemles wordt de lesgroep regelmatig gesplitst in twee groepjes. Hierdoor is het mogelijk om maximaal individuele leerhulp te bieden met behoud van een hoge lesintensiteit. Één deel van de lesgroep krijgt veel en intensieve begeleiding van de zwemonderwijzer. Hierbij worden nieuwe vaardigheden aangeleerd onder direct toezicht van de zwemonderwijzer (controle en aanwijzingen). Ondertussen werkt het andere deel van de lesgroep zelfstandig met gebruik van stuurkaarten met pictogrammen. Hierbij worden de reeds aangeleerde vaardigheden geoefend met “toezicht op afstand”. De lesintensiteit wordt hierdoor hoog en de kinderen raken extra gemotiveerd en betrokken, omdat ze zelfstandig mogen werken. De ruimte wordt opgedeeld in relatief kleine “vlakken” om directe controle te behouden.

Vaste zwemonderwijzer

De cursus wordt door een vaste zwemonderwijzer gegeven. Alleen bij ziekte, verlof en dergelijke worden de lessen door een andere zwemonderwijzer verzorgd.

Aanmelden

U kunt zich voor de reguliere- en garantiezwemlessen aanmelden persoonlijk bij de receptie van De Tweesprong of via het inschrijfformulier, klik hier.
U krijgt bij aanmelding onder meer een toegangskaart om samen met uw gezin een keer gratis te komen zwemmen. De inschrijving is pas compleet bij voldaan inschrijfgeld.

 

De Tweesprong zet je met plezier in beweging!