Zoeken

Menu

^ Terug naar boven ^
Menu De Tweesprong, Sport en Recreatiecentrum in de gemeente Kaag en Braassem

Zoeken

Zwembad
Zwembad
Tennis
Tennis
Squash
Squash
evenementen
evenementen
Sport-, bedrijfs- en familiefeesten
Sport-, bedrijfs- en familiefeesten
(Sportief) Vergaderen
(Sportief) Vergaderen
Sporthallen en sportzalen
Sporthallen en sportzalen
Sportbuurtcoach en sportstimulering
Sportbuurtcoach en sportstimulering

Zwemmen voor mensen met dementie

 

De eerst volgende keer is dinsdag 4 juli 2017.
Na de zomervakantie zijn het de volgende data: 5- en 9 september, 3 oktober, 7- en 21 november, 5- en 19 december, 16 januari 2018, 6- en 20 februari, 6- en 20 maart, 3-en 17 april, 15 mei, 5- en 19 juni en 3 juli.

Dinsdagen  
13.00-13.15 uur Welkom in Sportcafé
13.15-13.30 uur Omkleden
13.30-14.30 uur Zwemmen
14.30-14.45 uur Aankleden
14.45- einde Thee/koffie in het Sportcafé

Zwemmen heeft voor mensen met dementie een erg positieve uitwerking op de gezondheid. Het is leuk en ontspannend. Mantelzorgers kunnen andere mantelzorgers leren kennen en ervaringen delen.

Samen zwemmen onderbegeleiding van een zweminstructeur. (Naast de zweminstructeur zijn er ook extra vrijwilligers die ondersteunen)
Tijdens het zwemmen wordt samen gekeken welke activiteiten het beste aansluiten.
De lessen worden gegeven in het recreatiebad (dit bad is 1.40 meter diep). Bij het bad is een brede trap met een leuning aanwezig om in het water te gaan. Er is ook een rolstoel aanwezig.

Graag aanmelden bij Tom in de Buurt. Zij regelen extra vrijwilligers om u te ondersteunen en daarvoor is enige planning vereist. U kunt zich aanmelden bij Sarah van der Laan met uw naam, email-adres, adres en telefoonnummer via 06-18628815 of s.vanderlaan@tomindebuurt.nl.
Als er geen begeleiding is die mee kan of wil zwemmen neemt u dan ook contact op met Tom in de Buurt. Samen wordt er dan naar een oplossing gezocht.

De activiteit is een initiatief van De Tweesprong en Tom in de Buurt. Deze activiteit wordt uitgevoerd in samenwerking met het Ontmoetings Centrum Dementie (OCD), De Driemaster, WIJdezorg, Jacobus en Woudsoord.